Skip to content

Svensken sken i NHL igår

Oliver Ekman Larsson håller fortfarande sin målform. Igår, den 29:e januari, lyckades den svenska backstjärnan med något som nog ingen hade väntat sig se, ett mål från mittzonen.Det har stundtals faktiskt varit en ganska tuff säsong för Oliver Ekman Larsson men det har varit ännu tuffare för hans lag Arizona Coyotes som just nu är ett av bottenlagen i NHL och kommer mest troligt att missa Stanley Cup-slutspelet.Men i natt var det andra puckar. Under bortamötet med Toronto Maple Leafs låg de först under med 0-1 inför tredje perioden, det var då som skottet kom.Med detta mål leder nu Oliver Ekman Larsson ligan för mest mål gjord av en back, 13 stycken. Coyotes som spelade i numerärt underläge vann tekningen och Larsson dumpade pucken från mittzonen som helt enkelt studsade förbi Toronto Maple Leafs målvakt Jonathan Bernier.Larsson citerades efteråt: “Jag har aldrig gjort ett sådant mål, men det är en första gång för allting…. jag tittade upp och såg att vi hade 23 sekunder kvar att döda på utvisningen. Jag bara skickade den mot mål och det är svårt för målvakten att rädda den.” Om detta kommer påverka Coyotes odds i uppkommande matcher är osannolikt men man kan ju hoppas.Målet blev både det som startade Arizonas comeback i matchen och blev även ett nytt klubbrekord, eller rättare sagt ett tangerat franchiserekord. Ingen spelare i Phoenix eller Arizona Coyotes har lyckats gjord mål efter endast fem sekunder in i en period. Men 1981 gjorde faktiskt forwarden Doug Smail ett mål fem sekunder in i en period när han spelade för Coyoter föregångare Winnipeg Jets.Efter Larssons mål kom tjecken Martin Hanzal och gjorde ett andra mål för bortalaget och slutligen cementerades segern av Sam Gagner med ett mål i powerplay sent i perioden. Detta innebar en 8:e förlust i rad för Toronto Maple Leafs och kommer bara längre och längre ifrån en slutspelsplats.