Skip to content

Börja med någon form av kampsport

Om du är sugen på en explosiv utmaning är kampsport något för dig. Förutom att det är intensivt är det en grym träningsmetod. Du kan enkelt göra av med kalorier och även smidigt hålla dig i form. Det är träning av hela kroppen där rörelser med båda armar och ben är viktigt.

Trots att många kampsporter skiljer sig åt när det gäller hur du utför olika tekniska moment som slag och sparkar är likheten många gånger utrustningen. Köper du ett par ordentliga skor, handskar och shorts är du redo att komma igång med många olika kampsporter.

Hur du kommer igång med kampsport

Det är enkelt att komma igång med olika kampsporter. Oavsett om du vill testa kickboxning eller judo kan du också prova karate eller integrera olika moment av kampsport på gymmet. Den gemensamma nämnaren är att det kräver rätt utrustning. Trots att du kan köpa ett helhetspaket satsar många på skräddarsydd utrustning där det enklaste är att köpa olika delar separat.

Förutom handskar och shorts som passar till alla kampsporter kan det vara relevant med benskydd. Framförallt i kickboxning och thaiboxning där sparkar är väldigt vanligt blir benskydd angeläget. Dessutom kräver vissa kampsporter som judo och karate någon sorts kampsportsdräkt. Kom igång med kampsport och handla det du behöver på Jabb.