Skip to content

Hitta din träning genom cykling

Att cykla är en skonsam träningsform som dessutom kan ge dig en intensiv konditionsträning. Cykling kan vara ett hårt träningspass samtidigt som rörelserna är lindriga för dina knän. Det är även ett bra sätt att komma ut i naturen och njuta av frisk luft.

Cykla dig i form

Cykling är ofta en underskattad sport och träningstyp. Det är faktiskt ett effektivt sätt att både bränna kalorier och träna koordination och balans på. Att cykla som träning behöver inte innebära speciellt långa sträckor. Det räcker ofta med ett kortare träningspass för att uppnå goda resultat. På så sätt kan du även komma i form genom att ta cykeln till jobbet. Vill du maxa din cykelträning kan det vara en bra idé att prova cykling i tuffare terräng som skog. Det kan bli en spännande utmaning som kan ge dig motivation. Att bli medlem i en cykelklubb som tränar tillsammans kan dessutom bli ett trevligt inslag i din träningsrutin.

Handla en passande cykel

Vill du investera i en cykel är det bra att fundera över hur mycket och vart du vill träna. Det finns ett stort utbud av modeller som passar till olika terränger och träningstyper. Du kan hitta något passande för dina behov på nätet.