Skip to content

Hjälp med träningen

Oavsett vad man tränar och hur man utför sin träning så är kläder och skor något som är viktigt för att det ska vara bekvämt och hjälpa oss att utföra vår träning. Att få hjälp med träningen är en stor fördel både så att vi utför träningen rätt men också minimerar skaderisken med rätt utrustning.

Om vi precis har börjat att träna så gäller det att hitta något som passar, om vi löptränar så är skorna det allra viktigaste som vi använder oss av. Det ska vara väl dämpande skor som tar upp det mesta av stötarna vid löpningen. Det finns massor att välja bland och det kan vara bra att ha några olika typer av skor beroende på vilka underlag som ska springas på.

Efter ett tag så kommer dina skor att vara rätt slitna så det gäller att välja ut efter den löpstil du har. Om du känner att de löpskor som du tidigare använt så är saken relativt enkelt. Köp ett par exakt likadana igen om du trivts med dom. Här kan du få bra information vad du bör tänka på vid byte av löparsko och om olika löpstilar för att se vilken du använder dig av.

Det kan även vara bra att få instruktioner om hur din träning ska utföras. Om du går på gym så finns det oftast personal som går igenom de maskiner som finns på gymmet. Har du tänkt börja löpträna så så kan du på nätet hämta info om hur du bör börja med din löpträning.