Skip to content

Hockeyn kräver sin utrustning

Det är inte många sporter där det krävs så mycket utrustning som när det kommer till ishockey. Om man spelar mest för skoj skull så är skridskor, hjälm och eventuellt en klubba som behövs för att utföra denna sport. Spelar man en match mot ett annat lag så tillkommer en den utrustning.

Förutom skridskor, klubba och hjälm så behövs en mängd skydd för att klara sig mot den hårda pucken och eventuella tacklingar av motståndare. Hjälmen är ett av det viktigaste då vi är speciellt rädda om våra huvuden. Vidare så behövs axelskydd, armbågsskydd, handskar, byxor, benskydd. Om man står i mål så gäller det att ha både plockhandske och klubbhandske men också en annan typ av klubba.

Det gäller att man sköter om sin utrustning och ser till så att de fyller sin funktion. Skulle något vara trasigt så måste du se till att byta ut mot det som är helt och fungerar att skydda dig på bästa sätt. Det är viktigt att man använder sig av skydd då man spelar ishockey. Oavsett vilken nivå man ligger på så är hockeyskydd ett måste. Se till så att du skaffar dig den utrustning som passar din kroppsstorlek.