Skip to content

HV71:s säsong hittills

Efter 26 spelade omgångar, alltså nästan precis hälften av serien i SHL så har HV71 hittills inte gjort någon supporter speciellt besviken. Med totalt 16 vinster och bara sju stycken nollpoängare så parkerar man på en tredjeplats i tabellen.Kinnarps-arenaDet ser onelkligen stabilt för Andreas Johansson och company i ledarstaben för HV71 efter halva serien. Efter en lite vacklande inledning där man åter började fundera över om HV hade ett gäng spelare som helt enkelt var mer namnkunniga än de var snabba på isen. Men det stabiliserade sig och efter ett femtontal omgångar så var man uppe och nosade på serieledningen som sedermera Skellefteå och Frölunda la beslag på.Som det ser ut i dagsläget så har man fyra raka segrar i serien, om än en efter straffar på bortaplan mot Modo. Där gjorde man dock en fin vändning i sista perioden där man hämtade upp 0-2 till 2-2 och lyckades sedermera alltså vinna på straffar efter en distinkt straff i nättaket av Erik Christensen. Matchen därpå var ett klassiskt möte med Frölunda Indians, vilket som vanligt blev en tuff historia.Segern bärgade man dock med 3-1 efter att årets, vid sidan av Modos Donald Brashear-värvning, mest otippade värvning i svensk hockey, nämligen den nyligen HV71-värvade Jere Karalahti gjort sin debut i matchen. Faktum är att den hårdskjutande 39-åringen var inblandad i alla HV71:s mål denna kväll och hade en minst sagt bra debut i det blågula laget med sina två assist.En fellow finländare i laget hade dock en lite tyngre kväll. Temmu Laine som annars är poängstark hamnade i klammer med rättvisan och åkte på en utvisning à 2 + 10 +10 + Game (20 minuter) i slutet av den tredje perioden. Utvisningen som sådan var det inte något snack om, men upprinnelsen till det som kom att få finländarens tålamod att rinna över var möjligen åtminstone lite ursäktande med tanke på den uppenbara straff eller utvisning för motståndaren han rånades på av domaren – som han efteråt var helt vansinnig på.